top of page

Ademwerk

Ademen?

Dat doen we toch allemaal, de hele dag door?

Dat klopt! Maar hoe adem je? Ben je je daar bewust van?

Tijdens een bewust verbonden ademsessie gaan we eerst met elkaar in gesprek.

Daarbij maak ik gebruik van verschillende coachingstechnieken (bijvoorbeeld Byron Katie, co-actief coachen) om scherp te krijgen welke thema’s er spelen in jouw leven.

Merk je dat je terugkerend in bepaald gedrag of een bepaald gevoel terecht komt? Dat dat gevoel of gedrag je belemmert?

Je kunt jezelf bevrijden van belemmerende overtuigingen, gevoelens of gedachten.

Onzekerheid, pleasen, verslavingsgedrag, stemmingswisselingen, oordelen over jezelf of je omgeving, verdriet, rouw, somberte, depressie, burn-out klachten, angst.

hand.jpg

Waar komt het gevoel vandaan?

Wanneer is het ontstaan?

Hoe ben je ermee om gegaan en dient dat je vandaag de dag nog?

In een bewust verbonden ademsessie krijg je toegang tot je onderbewuste, je lijf weet het vaak eerder dan je hoofd.

Tijdens een bewust verbonden ademsessie maak je de connectie tussen hoofd en lijf.

Wat kun je verwachten van een bewust verbonden ademsessie?

Een ademsessie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en bestaat uit een gesprek van ongeveer 20 minuten. In of na dat gesprek komen we samen tot een intentie voor de sessie en geef ik je uitleg over wat we gaan doen.

Daarna gaan we 30-45 minuten actief verbonden ademhalen. Verbonden ademen houdt in dat je de pauzes uit de ademhaling haalt, dus je gaat de adem verbinden, zonder tussenpozen. Dit doen we liggend op een matras. Ieder lijf kan dit, je hebt het al gedaan namelijk toen je geboren werd. Dit ligt opgeslagen op celniveau. Je hoeft er niet bij na te denken, je niet druk te maken of af te vragen of je het kunt; we kunnen het allemaal.

Door op deze manier te ademen, open je je adem en wordt zuurstof door je lichaam getransporteerd.

Ik begeleid je hierin middels drukpunten en muziek. De cellen in je lichaam kunnen zich gaan vullen met nieuwe zuurstof op die plekken waar oude spanningen en/of emoties zijn opgeslagen. Deze  mogen worden los geademd en geintegreerd. Hierbij kunnen verschillende emoties los komen zoals verdriet, plezier of boosheid, in precies die hoeveelheid en intensiteit die jij aan kunt op dat moment.

Na de actieve fase volgt een fase van integratie en ontspanning van ongeveer 20 minuten.

Je kunt sensaties in je lijf ervaren tijdens of na de sessie zoals tintelingen, verkramping, gapen of bibberen. Ook kan je inzichten ontvangen vanuit je hogere zelf. Daar waar je in het dagelijkse leven vaak geen toegang toe kan krijgen.

Geen één ademsessie is hetzelfde. Het is altijd een ervaring van het moment. Meegaan in de beweging van de adem, net als het leven. Overgave en opkomende gedachten weer laten gaan zonder oordeel.

De drie niveaus die je kunt ervaren tijdens een bewust verbonden ademsessie

De adem werkt op drie niveaus. Alle drie de niveaus zijn even waardevol. Ze zijn niet perse altijd alle drie aanwezig tijdens een sessie, maar het kán wel.

2de niveau: Mentaal/Emotioneel

Op dit niveau worden mentale en emotionele blokkades opgeruimd. De overtuigingen zitten vast tot op celniveau en zijn overgenomen vanuit onze familielijn en ervaringen uit het verre of meer recente verleden. Vaak zijn we ons daar helemaal niet van bewust en voelt het alsof ‘we gewoon zo zijn’. Door de ademhaling steeds verder te openen en te verdiepen komt er ruimte om meer open en vrij te ademen. Hierdoor worden overtuigingen, gevoelens en gedachten geïntegreerd en treedt er rust en ruimte op. Meer helderheid in het nu, loskomen van het verleden.

Wat kan een ademsessie je opleveren tijdens en erna

Toegang tot je onderbewuste;

Inzichten en ingevingen ontvangen vanuit je diepste zelf;

Vastgezette emotionele ballast loslaten en integreren;

Vastgezette spanning in het lichaam los ademen;

Door de energie die vrij komt kunnen pijnklachten afnemen;

Diepe ontspanning kan in het lichaam ervaren worden;

Uit je hoofd, in je lijf;

Landen in het moment;

Je vrijer voelen;

Contact met jezelf;

Voelen dat je energie weer gaat stromen;

Rust ervaren in jezelf;

Meer levensvreugde kunnen ervaren.

1ste niveau: Fysiek

Op dit niveau doorbreek je je beperkte ademhalingspatroon en leer je effectiever en gemakkelijker te ademen. Daardoor krijg je meer energie en versterk je het herstellend vermogen van je lichaam. De eerste fase van een sessie is gericht op het openen en verbinden van de adem. Dit betekent dat je in een constant en regelmatig ritme in je buik en borst ademt zonder pauze tussen je in en –uitademing. Zodat vastzittende adempatronen als gevolg van vastgezette emoties en trauma’s doorbroken kunnen worden en er meer ruimte en fysieke beweging in je lichaam ontstaat.

3de niveau: Spiritueel

Op spiritueel vlak kom je in aanraking met je ware kern. Je voelt wie je bent zonder alle aangeleerde patronen en mechanismen. Hier maak je de verbinding met je diepste zelf. Het verleden is langzaam opgeruimd, voor zoveel jij aan kon in deze sessie, lichaam en geest zijn gereinigd en een diepe overgave en rust kan worden ervaren. Dit lijkt op een een intense meditatieve staat.

Bij ademhuis Lelystad heb je de mogelijkheid om een losse sessie te boeken, een traject te boeken van 5 sessies, een duo sessie te plannen of cirkels bij te wonen.

Ook ademen met kinderen behoort tot de mogelijkheden.

Kijk bij tarieven voor de verschillende opties.

bottom of page